1
Fotocredits: 'Kahl Moon', Pixabay

FlashDichter bij plan B

Je hebt het natuurlijk gehoord. Er is niet een beetje water op de maan gevonden, maar een heleboel. En dat betekent dat als het hier op aarde toch fout gaat, we daar misschien naartoe kunnen. In Delft werkt de Vlaamse bioloog, onderzoeker en kunstenaar Angelo Vermeulen al een tijdje aan ons vertrek naar de ruimte. De tijd voor zijn werk lijkt weer een stapje dichterbij. Wellicht worden we er een beetje optimistischer door omdat er misschien toch een Plan B is.

Conversation - Water on the Moon: research unveils its type and abundance ? boosting exploration plans, 27 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Bert van Ruitenbeek
Bert van Ruitenbeek Adviseur duurzame landbouw en voeding
  • #1
  • 28 okt '20
  • 8:37

Het hele idee van 'redden van de mensheid' door over 50 jaar misschien honderd mensen onder vreselijke omstandigheden zich op de maan of mars te kunnen laten redden is abject. Er is geen plan of planeet B. Het is geldverslindend en niet meer dan een tijdverdrijf en afleiding voor de werkelijke uitdaging, namelijk dat we het hier met z'n allen op de enige leefbare planeet in de verre omgeving enigszins leefbaar houden.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.