2
Fotocredits: 'Boodschappen doen', Marco Verch, Creative Commons 2.0

FlashConsumentenbond gaat boodschappen inkopen

Boodschappen zijn een grote kostenpost geworden. Daarom schiet de Consumentenbond je te hulp. Zoals de Bond ook een Energie Collectief, Autolease Collectief en CV-ketel Collectief biedt, kun je - bij voldoende aanmeldingen - binnenkort ook meedoen in het Boodschappen Collectief.

De Bond gaat zelf een aantal producten inkopen die consumenten regelmatig bestellen, zoals koffie, toiletpapier, vaatwasmiddelen en andere houdbare producten. Daarover onderhandelt de Bond dan met (online) supermarkten om tot een scherpe prijs en leveringsvoorwaarden te komen. Als consument en deelnemer aan het collectief vul je je eigen mandje en klaar is Kees.

De Consumentenbond onderhandelt dus niet rechtstreeks met leveranciers, maar koopt collectief in via supermarktorganisaties die naast winkels ook aan bestellen en thuisbezorging doen. Het prijsvoordeel wordt berekend in vergelijking met de prijs voor hetzelfde of een soortgelijk artikel op de websites van Jumbo en Albert Heijn. Die krijgen er in hun onderhandelingen met producenten dus extra gewicht bij: de Consumentenbond heeft ruim 420.000 leden die mogen worden gerekend als woning en boodschappenklant. Nederland telt ongeveer 8 miljoen woningen zodat het aandeel van de Bond voor boodschappenklanten mag worden gesteld op 5,25%.

Consumentenbond - Inschrijven | Consumentenbond Boodschappen collectief, 17 sep 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Sytske Barkhuis
  • #2
  • 19 sep '22
  • 14:02

Net alsof het al niet druk genoeg is met al die bezorgers.
En bezorgen ze het dan ook nog gratis?

Astrid Spijkers
  • #1
  • 19 sep '22
  • 13:01

Dus de consumentenbond heeft ook het gat in de markt gevonden met boodschappen thuis bezorgen? Wat, hebben ze te weinig leden ofzo dat ze nieuwe inkomstenbronnen zoeken?
Ipv een bond voor consumentenbelangen gaan ze nu winst maken met de consument als 'slachtoffer'..........?
Ik ben geen lid, maar ik denk dat dit een reden voor mij zou kunnen zijn om mijn lidmaatschap op te zeggen

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.