0
Fotocredits: 'Citrusvruchten', pxhere.com

FlashCitrus zonder het fruit

Het is één van de meest populaire en herkenbare aroma's in de drank- en voedingsindustrie: citrus. Maar kom nog maar eens om een stabiele en ononderbroken toelevering van citroenen en sinaasappelen in deze onrustige tijden van klimaatverandering, transportverstoringen en inflatie. Om het over lokale verschillen in smaak of textuur niet te hebben.

Geen probleem, zegt International Flavors and Fragrances (IFF), een van de grootste producenten van geur- en smaakstoffen ter wereld. Dan maken we het toch gewoon zelf? Ben je meteen van dat veranderlijke fruit af.

Et voilà, kunstmatig citrusaroma waar geen molecuul natuurlijke citrus in zit. Smaakt 'verrassend herkenbaar' zegt IFF, dat ook in Nederland (Hilversum) gevestigd is. Te leveren in verschillende concentraties en met verschillende oplosmiddelen. Wat een opluchting moet dat zijn voor levensmiddelenproducenten. De nepcitrus is stabiel, kent geen grote prijsfluctuaties en geen onzekere levering. Wat dat betreft waren natuurlijke citrusolie en citruscomponenten maar behelpen.

FoodNavigator - Citrus-free flavours developed to ?alleviate global citrus sourcing challenges?, 9 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.