0
Fotocredits: ´Chaga paddenstoel´, JBouchez, via Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Flash Dagelijkse KostChocolade met paddo’s

Sommige paddenstoelen staan bekend om hun geestverruimende eigenschappen. Ook zijn paddenstoelen in de Chinese geneeskunde lange tijd gebruikt om ziektes tegen te gaan. Nu staan ze op de radar van zoetwaren- en wellnessmerken. Die merken combineren paddenstoelen met chocola. Doel: je helen en soms een kleine buzz geven.

Het idee is niet nieuw. Al duizenden jaren worden cacao en paddenstoelen gecombineerd. Volgens Isabella Zar, de oprichter van een wellnessmerk, werkt de cacao als een vaatverwijder en “draagt het paddenstoelen over de bloed-hersenbarrière heen”.

De aantrekkingskracht van schimmels zit hem ook in het feit dat ze lokaal gemaakt kunnen worden en maar weinig ruimte, water of arbeid nodig hebben.

Verschillende chocolademakers zijn op de hype ingegaan. Zo is er Fine & Raw, dat repen maakt met cordyceps, dat anti-verouderingseigenschappen zou hebben. Of denk aan repen met chaga, dat ontsteking in het lijf tegengaat.

De wellnessmerken blijven niet achter. Neem Golde. Dat bedrijf biedt een latte blend aan met de naam Schroom Shield waar reishi in zit, cacaopoeder en elfenbankje. Die laatste zou het optreden van oxidatieve stress moeten tegengaan.

New York Times - Mushrooms Have Taken Over Fashion and Wellness. Up Next: Chocolate, 24 jul 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.