0
Fotocredits: 'Lay's-display', PepsiCo

FlashChipsdisplay van afval in plaats van olie

PepsiCo presenteert zijn Lay's-chips - want PepsiCo doet naast cola immers ook in snacks - in de winkels voortaan in revolutionaire displays. Wat er zo revolutionair aan is? Ze zijn gemaakt van ongesorteerd huishoudafval. Dus inclusief schillen, etensresten en verpakkingen.

Voor de hyperduurzame chipsdisplays werkt PepsiCo samen met het Israëlische bedrijf UBQ Materials, dat momenteel in Bergen op Zoom een nieuwe fabriek neerzet om een thermoplastic te maken van vuilnis, ter vervanging van plastic van fossiele grondstoffen. Iedere ton UBQ-plastic bespaart 12 ton CO2- uitstoot. Bovendien is het UBQ-thermoplastic gemakkelijk te recyclen, doordat de polymeerketens bij verhitting heel blijven en het materiaal dus iedere nieuwe vorm aan kan nemen. Een pallet bijvoorbeeld (PepsiCo heeft er al 30.000 in omloop), of als chipsdisplay dus.

Bang voor rare luchtjes of voedselveiligheidsproblemen hoef je niet te zijn. Plastic is ontstaat door chemische synthese, ofwel een chemische reactie waarbij een nieuwe synthetische stof ontstaat vanuit natuurlijke grondstoffen. Zelfs als dat afval is.

Bakery-and-Snacks - PepsiCo rolls out revolutionary Lay?s chip displays made from waste, 15 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.