Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Moët & Chandon', Snappygoat

FlashPoetin maakt sparkling wine van champagne

Met hand en tand verdedigen Franse champagnemakers hun erfgoed. Bubbels die niet uit de Champagnestreek komen mogen geen champagne heten. Behalve in Rusland. Daar tekende de Russische president Vladimir Poetin vrijdag een wet die alle niet-Russische makers van bubbelwijnen verplicht op hun etiket 'sparkling wine' te zetten. Shampanskoye - Russisch voor champagne- is voortaan voorbehouden aan de eigen Russische wijnmakers. Behoorlijk slikken voor het Franse champagnehuis Moet Hennessy, producent van Moët & Chandon, Veuve Cliquot en Dom Pérignon. Even dreigden ze met een leveringsstop. Maar zondag lieten de Fransen weten hun etiketten aan te passen. Er komt 'sparkling wine' op hun champagne te staan. Op het achteretiket.

Reuters - Moet Hennessy to add 'sparkling wine' label to champagne for Russia, 5 jul 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Yara de Ruig
Yara de Ruig Foodlog redactie
  • #1
  • 9 jul '21
  • 16:23

De Franse Bond van Champagnehuizen, de beroepsvereniging Comité Champagne en de Europese Commissie vinden de nieuwe Russische wet 'schandalig' en willen er alles aan doen om de Franse Champagne te beschermen, aldus de NRC. Ook is er veel verbazing over de snelheid waarmee Moët Hennessey bereid bleek om de etiketten aan te passen.

Uiteindelijk blijkt het maar over beperkte hoeveelheden Champagne te gaan. Rusland staat op de 15e plaats van Champagne-exportlanden, schrijft ]FranceTVInfo. Dat houdt in dat 'maar' 1,8 miljoen flessen, met een waarde van €35 miljoen, naar Rusland gaan. Weinig in vergelijking met de nummer 1, de Verenigde Staten, waar voor €501 miljoen aan Champagne naar toe gaat. Dat zijn ongeveer 20 miljoen flessen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.