0
Fotocredits: Boris Johnson, EU2017EE

FlashCalorielabels mogelijk weer van de kaart

Om zwaarlijvigheid aan te pakken introduceerde de toenmalige - te dikke en ooit door Covid getroffen - Britse premier Boris Johnson 6 maanden geleden verplichte calorielabels op menu's van restaurants met meer dan 250 werknemers.

Niet iedereen was onverdeeld enthousiast. En nog steeds blijkt de maatregel controversieel bij zowel voor- als tegenstanders. Hoewel het restaurantgangers ook bewust maakt en andere keuzes laat maken, suggereert feedback van experts, consumenten en mensen die kwetsbaar zijn voor eetstoornissen dat de maatregel maar weinig effect heeft op degenen voor wie hij daadwerkelijk bedoeld is: mensen die weinig te besteden hebben.

Ondertussen dreigt de door de nieuwe Britse conservatieve eerste minister Liz Truss geleide regering de anti-obesitasstrategie (deels) te schrappen, inclusief het mogelijk terugdraaien van de calorie-etikettering. Hoe dan ook lijkt het labelen van calorieën in restaurants geen oplossing te bieden voor dik zijn, een van de meest urgente volksgezondheidsproblemen in het Verenigd Koninkrijk.

Independent - Has calorie labelling on menus done more harm than good?, 1 okt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.