0
Fotocredits: 'Chinese Take Away', pixabay.com

Flash‘Buitenshuis eten levensgevaarlijk’

Oké, er zijn bij het onderzoek kanttekeningen te plaatsen. Zo werd alleen bij het begin van de langlopende studie gevraagd hoe vaak de ruim 35.000 deelnemers de voorbije 7 dagen niet zelf klaargemaakte maaltijden gegeten hadden. Dan heb je het over restaurant-, afhaal- of kant-en-klaar maaltijden. Er werd niet gevraagd om welke maaltijden het ging of wat er gegeten werd. Maar toch zou de conclusie op basis van de statistische analyse zijn dat mensen die meer dan twee keer per dag buitenshuis bereide maaltijden eten 49% meer kans hebben om te vroeg te overlijden dan mensen die dat minder dan eens per week doen. Kook thuis vers en je hebt nergens last van, zeggen weer anderen.

Buitenshuis bereide maaltijden vergroten misschien je sterftekans · Gezondheid en wetenschap, 29 sep 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.