Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashBrusselaars ontdekken draf

Bierbostel wordt het genoemd. En draf. Een eiwitrijk bijproduct uit bierbrouwerijen, het vergiste graan dat achterblijft. Brusselaars ‘ontdekten’ het en maakten elkaar wijs dat brouwers dit ‘afval’ weggooien. Daar is geen sprake van. Het wordt vanouds gebruikt als veevoer en het wordt verwerkt in bakkerijproducten. Er kunnen ook crackers van gemaakt worden. Wisten ze nog niet in Brussel. De crackerbakkers maakten crackers in de kleuren van de Belgische vlag, van draf met rode biet, mosterd en gerookte ui.

De Standaard - Brusselaars willen crackers van brouwresidu lanceren, 11 jul 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.