2
Fotocredits: 'Broodje out-of-home', Pxhere

FlashBroodje-buiten-de-deur halen we bij de super

Brood voor buitenhuisconsumptie (broodsnacks en belegde broodjes) halen we bij de supermarkt. Voor out-of-homebrood komt de bakker zelfs pas op de vierde plaats, na de supermarkt, restaurants en broodjeszaken. Dat is de verrassende uitkomst van een onderzoek door GfK naar de verkopen van brood. Supermarkten verkochten vorig jaar 23.902.000 kilo aan broodsnacks en belegde broodjes. Ook brood voor thuisconsumptie halen we vooral bij de supermarkt: 72% (583.015.000 kilo) van de broodproducten die we thuis opeten, komt bij de supermarkt vandaan. Waarom ga je nog naar de bakker? Vanwege de voedselveiligheid, de tijd (combi kantoor/thuiswerken) en de gunfactor, zegt het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC).

Distrifood - GfK: Supermarkten verkopen meeste out-of-home-brood - Distrifood, 11 jun 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #2
  • 13 jun '21
  • 20:08

Ik heb die broodjes wel eens in de supermarkt in Deutschland gezien. Maar dat waren er niet zoveel, ieder tankstation heeft meer keuze. Wellicht dat de super service en dito prijzen supermarkt meer te bieden heeft? Past niet helemaal bij de kinderarbeid en "wat is dat dan?" reactie bij het zien van een grapefruit.

Sytske Barkhuis
  • #1
  • 12 jun '21
  • 13:19

Zijn dat dan voorverpakte broodjes in het koelvak?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.