0
Fotocredits: 'Mystic pizza - a little slice of heaven', m01229

Flash Dagelijkse KostBritten eten dik 5.000 pizzapunten in hun leven

De gemiddelde Brit verorbert tijdens zijn volwassen leven 5.208 pizzapunten. Dat zijn meer punten dan er pizzarestaurants in Groot-Brittannië zijn. Gelukkig (of helaas) heeft 83% van hen geen spijt van deze toch wel forse pizzaconsumptie.

Uit een enquête van een hete saus-fabrikant blijkt verder dat Britten gemiddeld £21,40 (€24,71) per maand uitgeven aan pizza, wat neerkomt op £256,80 (€296,52) per jaar. Van de steekproef eet 12% tot wel drie pizza's per week. 40% verkiest pizza boven andere maaltijden. De (ooit) onder Britten zo populaire Indiase afhaalmaaltijd? Slechts 15%. Kebab? Slechts 3%. Tussen 18.00 en 20.00 uur is de populairste tijd om van deze Italiaanse lekkernij te genieten.

Britse pizzaliefhebbers doen dat het liefst op vrijdag (een kwart) of zaterdag (21%) en dan ook nog bij voorkeur thuis. Een filmavond thuis, op een vrijdagavond na een lange werkweek en thuis komen na een avondje uit zijn favoriete momenten voor Britten om voor pizza te kiezen.

De pittige sausfabrikant was benieuwd of de Brit zijn pizza pittiger wil maken. 48% zegt avontuurlijk te zijn en te experimenteren met verschillende smaken en toppings. Een deel daarvan probeert ook uit met pittige saus. Het liefst beleggen Britten hun pizza met champignons, mozzarella, uien en pepperoni.

Independent - This is the amount of pizza Brits will eat in their adult life, according to study , 5 okt 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.