0
Fotocredits: 'Italilan pasta', via Rawpixel CC0

FlashBritse restaurants serveren kinderen nog steeds te veel zout

De ene pasta Bolognese is de andere niet. De ene kinderportie pasta bevatte 3,2 gram zout, in een ander restaurant bevatte eenzelfde gerecht slechts 0,3 gram. Het ene kind krijgt een kindercheeseburger met magere frietjes 4,8 gram zout bevat, een ander bestelt ergens anders een kipburger met frietjes die maar 0,8 gram zout bevat.

Tijd voor etikettering, vinden de gezondheidsactivisten van Action on Salt. Net als 3 jaar geleden onderzochten experts zoutgehaltes van kindermaaltijden in Britse restaurantketens. Hun conclusie? Ondanks beloftes over zoutvermindering, is er gemiddeld genomen geen vooruitgang geboekt. Van de 302 onderzochte maaltijden bevatte 41% 'onaanvaardbaar veel' zout. De maaltijden overschrijden de streefdoelstelling 1,71 gram zout voor kindermaaltijden per 2024 van het ministerie van Volksgezondheid. Ze roepen Boris Johnson op tot actie voordat hij zijn ambt verlaat.

In Nederland houdt voedselwaakhond foodwatch onze zoutinname in de gaten. Net als een Suikermaxdag riepen ze ook een Zoutmaxdag in het leven. Afgelopen donderdag was het de eer aan mannen tussen de 31 en 50 jaar die hun zoutlimiet voor het jaar bereikten.

Bloomberg - Bloomberg - Are you a robot?, 17 jul 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.