0
Fotocredits: 'Online winkelen', 422737

Flash VoedselketenBritse parlementsleden steunen Buy British

Retailers moeten hun klanten verleiden om voedsel van eigen bodem te kopen. In een open brief roept het Britse conservatieve parlementslid Luke Evans grote supermarktketens op tot een 'buy British'-knop in de online winkelomgeving. De actie van Evans kreeg de steun van 110 parlementsleden van verschillende partijen.

Met een 'Buy British'-pagina op de supermarktwebsites moeten shoppers in één muisklik alle producten uit Groot-Brittannië en Noord-Ierland kunnen vinden. "Het enige wat ik vraag is een simpele verandering, een 'one-stop-online-shop' voor al het Britse voedsel", aldus Evans. Het geeft de klant meer macht bij hun keuzes, is de gedachte. Zo kunnen consumenten Britse boeren steunen en de Britse landbouw, economie en duurzaamheidsdoelen als geheel helpen. Seizoensproducten zouden de ecologische voetafdruk verkleinen.

De National Farmers Union (NFU) ondersteunt de oproep. Volgens NFU-voorzitter Minette Batters wordt er al lang over gepraat en ze snapt niet waarom zoiets simpels nog niet bestaat. "Elke retailer die ik spreek zegt één ding: er is een groeiende vraag naar het kopen van Britse producten."



Farmers Weekly - MPs urge supermarkets to create ?buy British? option online - Farmers Weekly, 26 aug 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.