1
Fotocredits: 'Het Brabants varken', Provinciehuis Noord-Brabant, Foodlog Media

FlashBrabantse zeug verdwenen

Wij hebben het beeld van het oorspronkelijke setje nog. In 2019 werden de pootjes van een stel biggetjes al afgezaagd. Afgelopen week verdween de zeug van de Brabantse varkens die boeren ooit het provinciaal bestuur in Noord-Brabant aanboden als dank voor hun steun aan de varkenshouderij.

Alleen de PVV schreeuwt moord, brand en gevangenis. Vroeger zouden ook de nette partijen er iets van hebben gevonden. Nu zijn de resterende biggertjes achter een hek gezet. Het schijnt dat de dikke zeug omgesmolten in brons zo'n duizend euro waard is. Zelfs boeren-nieuwsmedia gaan er vanuit dat het bronzen dier en een aantal van haar biggen alleen maar om die reden gepikt is. Het beeld stond er echter nog altijd als een reliek uit tijden dat braadworst eten nog heel gewoon was voor het provinciehuis in Den Bosch. Net als Zwarte Piet, kan zoiets niet meer zonder discussie of conflict.

Nieuwe Oogst - Bronzen varkens gestolen voor provinciehuis Den Bosch, 9 okt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #1
  • 10 okt '22
  • 13:47

Precies wat ik meteen dacht toen ik de kop las: zeker van brons?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.