0
Fotocredits: Screenshot promo video, Aan Tafel!

Flash VoedselketenBoeren en burgers aan Tafel!

De kloof tussen stad en platteland dichten, dat is het doel van de landelijke publiekscampagne ‘Aan Tafel!’, die vandaag op Wereldvoedseldag van start ging. De campagne moet financieel gesteund worden door de agribusiness, waartegen nou juist wantrouwen bestaat bij progressief Nederland.

Initiatiefnemer Wim Groot Koerkamp (mede-oprichter BBB en Remarkable, het marketingbureau voor de agribusiness) wil de polarisatie stoppen. Volgens Koerkamp is er meer professionaliteit nodig in de communicatie vanuit het platteland. Groot Koerkamp denkt dat deze campagne meer en andere mensen kan bereiken dan bestaande initiatieven die de verbinding tussen boer en burger leggen. Aan Tafel! gaat niet roeptoeteren hoe goed het platteland is, zegt Koerkamp. Hij denkt dat stad en platteland veel van elkaar kunnen leren door elkaars wereld te ontdekken en de overeenkomsten daarin te ontdekken.
Er zit flink wat geld in de campagne, onder andere voor commercials op landelijke radiozenders.

Aan Tafel! wil voor verbinding zorgen en ‘fact based’ onderwerpen van twee kanten belichten. “Profeten en tovenaars kunnen niet zonder elkaar, we moeten samen op zoek naar oplossingen”, aldus Koerkamp onder verwijzing naar het door Joris Lohman en Hidde Boersma populair gemaakte boek van Charles Mann.

Heeft dit initiatief kans van slagen? Een tafel als deze zou een neutrale host moeten hebben. Groot Koerkamp neemt afscheid van Remarkable. Het Amsterdamse communicatiebureau Xsaga gaat de nieuwe stichting Aan Tafel! helpen het concept in de Randstad te verankeren, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Dat is een begin. Wat dan weer niet meewerkt is het ambassadeurschap van Aalt Dijkhuizen, de oud-WUR voorzitter die staat voor alles wat Nederland volgens Den Haag en de huidige Wageningse leiding niet meer moet zijn.

AD - Publiekscampagne Aan Tafel wil kloof tussen stad en platteland dichten: ?Stop met roeptoeteren?, 16 okt 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.