1
Fotocredits: BBB Kamerlid Caroline van der Plas, Tweede Kamer, Wikimedia

FlashBoerBurgerBeweging heeft 300 kandidaten en wil grootste worden in Eerste Kamer

De BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas heeft uit 600 aanmeldingen een lijst van 300 kandidaten voor de Provinciale Staten opgesteld. De partij was gisteren in Nijkerk, een van de gebruikelijke vergadercentra voor agrarisch Nederland, bijeen om hen te kiezen. In maart zijn de Statenverkiezingen die tevens de verkiezingen zijn voor de Senaat, de Eerste Kamer die wetten die in de Tweede Kamer zijn gemaakt moet goedkeuren en kan afwijzen.

De partij doet voor het eerst mee aan de provinciale verkiezingen en heeft grote ambities. "We willen niet alleen de grootste worden in Gelderland, maar ook in de Eerste Kamer", liet lijsttrekker Rick Loeters voor Gelderland weten. "Een boer moet kunnen boeren en een visser moet kunnen vissen", zei lijsttrekker Anja Keuter uit Flevoland. "Als we zo doorgaan verdwijnt dat, daarom willen we de grootste worden." Na de provinciale verkiezingen stellen de gekozen Statenleden de Eerste Kamer samen.

Als BBB groot wordt in de senaat, dan kan de partij daar substantiƫle invloed uitoefenen, onder meer op het problematisch stikstofbeleid dat tot op heden onoplosbaar is gebleken en slecht uitpakt voor de achterban van de partij.

BBB lijkt te kunnen rekenen op 10% van de stemmen en is inmiddels even groot als D66 en twee keer zo groot als het CDA.

NOS - BBB maakt kandidaten en ambitie bekend: 'We willen de grootste worden', 13 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #1
  • 14 nov '22
  • 23:01

Ik denk niet dat dit een succes wordt.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.