AH heeft dat ook al tijden, bijvoorbeeld voor biologische kastanje champignons.
Champignons zitten in een blauw bakje. Al sinds begin jaren '80. Toen bedacht Jan Verstappen in het Limburgse Horst, indertijd het epicentrum van de Nederlandse champignonteelt, het opvallende plastic bakje. Tegen het blauw steken champignons witter en verser af. Maar inmiddels wordt het bakje voor 80% uit gerecycled materiaal gemaakt, vooral frisdrankflessen. Om plastic voedselveilig te kunnen hergebruiken, moet de kleur eruit. Ook het blauw dus. De champignonbakjes worden doorzichtig, om te beginnen bij Albert Heijn. Maar het blijft plastic. Champignons groeien na de pluk nog even door en produceren vocht. Daar kan het karton van bio-afbreekbare bakjes niet zo goed tegen.
Bij het Turkse winkeltje en de AGF winkel van Totaalvers liggen ze altijd los, mag je ze zelf in een zakje doen. Bij Totaalvers verkopen ze zelfs van die herbruikbare groente netjes, heb je ook gen plastic om ze in mee te nemen.
Ik snap dat ze bij een supermarkt dat soort dingen niet graag doen, iedereen voelt en knijpt er maar in, champignons kunnen daar niet zo best tegen.
Onder andere de Lidl heeft al die doorzichtige bakjes. Al jááááren. Dus AH is niet de eerste.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.