2
Fotocredits: 'Bee-hotel', Pixabay

FlashBijenhotels kunnen kwaad

We zijn begaan met het lot van bijen en weten dat bijen van groot belang zijn in het ecosysteem. Bedrijven noemen zich graag bijvriendelijk. Daarom zijn er producten ontwikkeld om bijen te helpen. Neem de populaire bijenhotels. Een stuk hout met gaatjes. Of een stapel bamboe op elkaar. Niet doen, zegt de Universiteit van Washington. De meeste bijen in de wereld slapen niet hoog in ‘hotels’ maar op de grond. Als zulke bouwwerkjes niet telkens goed schoongemaakt worden, worden het broeinesten van dodelijke ziektes. 'Bee-washing'!

The Counter - ?Bee-washing? hurts bees and misleads consumers, 2 mrt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #2
  • 3 mrt '20
  • 6:29

Nog een tip van de schrijver van het artikel, Lila Westreich: "The absolute best thing you can do for the bees? Get out there and start learning about them."
Ja..........? Achter je beeldscherm vandaan dan maar. Als er nog iets te leren is in die steriele buitenruimte, kan namelijk een deceptie worden.
Toch maar weer achter het beeldscherm.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 2 mrt '20
  • 23:24

Gewoon ieder jaar met nieuwe bamboe en stukjes stro vullen.
Heb overigens veel plezier van een bijenhotelletje, het wordt regelmatig bezocht door een kleine bonte specht die voorheen nooit in mijn tuintje te zien was. Maar wat heeft voorrang, de wilde bijen of de specht?
Zo gaat dat in mijn kleine hotel.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.