1
Fotocredits: 'Gargouillou Bras', FL Media

Flash Dagelijkse KostBeste restaurant ter wereld zweert vlees en vis af

Het wereldberoemde restaurant Eleven Madison Park (in 2017 het beste restaurant ter wereld) zweert vlees en vis af. Driesterrenchef Daniel Humm serveert straks alleen nog plantaardige gerechten. Volgens de chef moet het idee van 'luxe' helemaal om. De prijs voor een menu blijft hetzelfde, $335 per couvert. De inkoop van de ingrediënten wordt goedkoper, maar de keuken moet "harder en inventiever" werken om de 3 Michelinsterren te behouden. Helemaal vegan wordt het nieuwe restaurant overigens niet. Bij de koffie en de thee kun je nog wel gewoon melk en honing krijgen.

Kwijtraken van die sterren is niet aan de orde, zegt onze Nederlandse 3-sterrentrots Jonnie Boer: "zolang de chef zijn niveau hoog houdt en dezelfde mooie balans en creativiteit op het bord blijft presenteren" houdt een chef zijn sterren.

De Standaard - New Yorks driesterrenrestaurant schrapt vlees en vis van het menu: ?Op zoveel vlakken niet duurzaam?, 7 mei 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Mark Soetman
Mark Soetman Levensmiddelenproductie
  • #1
  • 8 mei '21
  • 19:48

Is dit nieuws? Allain Passard van l'Arpège in Parijs doet dit al vele jaren. Sinds 1986 of iets dergelijks. Fameus was een bordje krootjes voor 300 euro. :)

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.