1
Fotocredits: Prairie Fire sign, Criss Cross Circus

FlashBenzine maakt bakker te duur

Dat zegt de American Bakers Association. De verplichte bijmenging van soja- en koolzaadolie in benzine en diesel baart de Bakkers zorgen. De voorraden soja- en koolzaadolie slinken snel en dreigen krap dreigen te worden richting het einde van het jaar. De oliën zijn een belangrijk ingrediënt in veel voedingsmiddelen. De bakkers willen geen alarm slaan, maar wijzen er wel op dat hun producten in prijs zullen stijgen als de regering van president Joe Biden voedsel als biofuels in de tank blijft gooien omdat dat duurzaam is. De bakkers willen de normen voor bijmenging weer verlagen naar die van 2019 en in ieder geval geen verhoging daarvan.

Reuters - U.S. bread, donut makers urge Biden to roll back biofuel requirements, 5 aug 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 7 aug '21
  • 20:07

Ze zijn er laat bij, die Amerikanen, mede dankzij Trump natuurlijk. Dus komen ze er ook wat laat achter dat biobrandstoffen echt niet zo volhoudbaar zijn. Van de rest van de wereld leren? Nah, daar doen we in Amerika niet aan, wij weten immers alles beter.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.