0
Fotocredits: Lidl biologisch, Foodlog Media

Flash Dagelijkse KostBelgische Lidl toch niet goedkoopste in groenten en fruit

Lidl beweert in België de goedkoopste te zijn in groente en fruit. Iedere week plaatst de supermarkt een overzicht met prijsvergelijkingen met concurrenten in zijn folder. Die noemen de campagne misleidend en zijn boos.

Albert Heijn zegt zich niet te herkennen in de prijzen van de vergelijking. Volgens Delhaize houdt Lidl geen rekening met de kwaliteitsverschillen tussen de producten. En Colruyt zegt dat Lidl niet altijd identieke producten met elkaar vergelijkt. Aldi zegt zelfs dat Lidl de prijzen van producten tijdelijk verlaagt. Zo zou de prijs van blauwe bessen op maandag €3,99 zijn, op dinsdag, voor de vergelijking, €2,09 en op woensdag weer €3,99.

Lidl ontkent de beschuldigingen “Alle prijsopnames zijn correct en grondig uitgevoerd. Wie zoiets claimt moet gelijk hebben.” Op de website publiceert Lidl de details van de vergelijking. Het gaat om meer dan 100 referenties per winkel. Ook de prijsverlaging van de blauwe bessen kan Lidl verklaren: “Op dinsdag zagen we een promotie bij AH en Delhaize waardoor we onze prijs op de standaardverpakking van 250 gram die dag hebben verlaagd. Op woensdag startte echter onze geplande eigen promo met de grotere verpakking van 750 gram, met een nog veel lagere actieprijs voor die verpakking.”

Wie heeft er nu echt gelijk? De Standaard zocht het uit. Colruyt bleek de goedkoopste, Lidl volgt wel op de hielen met 2% verschil. Ook Aldi deed het niet slecht met 3% verschil. Bij Albert Heijn en Carrefour betaal je respectievelijk 13% en 18% meer dan bij Colruyt. Bij Delhaize was dat verschil 34%.

De Standaard - Beweert Lidl terecht de goedkoopste te zijn voor groenten en fruit? Wij deden de test en zien tot 48 procent verschil, 25 apr 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.