1
Fotocredits: 'Becel original voor op brood', Albert Heijn

FlashBecel verdwijnt uit Nederland

Aan de Nassaukade in Rotterdam staat een fabriek. Die was vroeger van Van den Bergh & Jurgens, dat later opging in Unilever. Nu is de fabriek van Upfield, de grootste margarineproducent ter wereld. Die maakt er net als vroeger Becel, Blue Band, Bona, Zeeuws Meisje en Croma. Maar niet lang meer. In de zomer van 2022 gaat de fabriek dicht. Volgens Upfield voldoet het gebouw vanwege de stedelijke locatie, de woningen in de directe omgeving en de leeftijd niet meer aan de 'toekomstige zakelijke eisen'. De 150 werknemers vallen nog tot juni 2022 onder het sociaal plan dat ze meekregen van Unilever, toen dat bedrijf in 2018 zijn margarinetak verkocht en de naam Upfield meegaf. Upfield blijft in Nederland, met een nieuw internationaal hoofdkantoor in Amsterdam en activiteiten in het Food Science Center in Wageningen.

Het Financieele Dagblad - Upfield wil Rotterdamse margarinefabriek sluiten, 19 mrt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Marcel Vossestein
Marcel Vossestein ecologische ontwikkelingen
  • #1
  • 22 mrt '21
  • 12:45

Kijkend naar de inhoud - vooral synthetische hulpstoffen - en de daaraan verbonden ziekten - met name darmkankers - moeten de daarmee bereide menu's als junkfood worden aangemerkt.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.