1
Fotocredits: LOME, Volta Greentech

FlashMethaan minderen door zeewierdieet

Inmiddels heeft iedere consument geleerd dat methaan uit koeienscheten slecht voor het klimaat is. In Zweden kunnen consumenten nu in de supermarkt gehakt met minder methaan kopen. De merknaam is ‘LOME’ (low on methane). Slim bedacht, iets vermarkten wat nog geen merkwaarde had.

Het gaat hier om gehakt van koeien die minder methaan uitstoten dankzij zeewier in hun dieet. Het toevoegen van rood zeewier kan ervoor zorgen dat de uitstoot van koeien met wel 80% wordt teruggebracht.

DSM heeft voor hetzelfde doel een poedertje voor door het voer ontwikkeld. Wat vroeger gewoon melk of gehakt was, wordt er bijzonder van. Voorlopig dan, tot iedereen minder methaan gaat verkopen. Dat laatste heeft wel als voordeel dat alle koeien dan klimaatschoon zijn.

Nu in de supermarkt: Gehakt met minder methaan | Change Inc., 5 jul 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #1
  • 8 jul '22
  • 18:56

Kleine studie (20 stieren Angus-hereford), waarbij ze afgemest worden in een feedlot met groot gepresenteerde resultaten. Of er effecten zijn van andere dieren (ras), diëten weten we nog niet, ook niet of de nu statistisch nog significante resultaten standhouden bij grotere groepen.

Dit voor een biogene vorm van methaan (GWP*), wat ons tijd koopt, maar uiteindelijk gewoon een nieuw evenwicht zal geven, iets meer tijd om fossiel aan te pakken.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.