1
Fotocredits: Rob Baan (r) toast met Rabo Investments op de deal, Koppert Cress

FlashBank koopt aandeel in tuinbouwbedrijf Koppert Cress

Rabo Investment, onderdeel van de Rabobank Groep, neemt een minderheidsbelang in tuinbouwbedrijf Koppert Cress, dat microgroenten maakt voor restaurants in de hele wereld. De producten hebben een hoge marge en worden voornamelijk in Monster in het Westland geproduceerd en uitgevlogen over de hele wereld.
De bank wordt nu medeaandeelhouder van het familiebedrijf dat werd gestart door Rob Baan. Naar verluidt was het bedrijf - dat door de lockdowns wereldwijd een zware periode achter de rug heeft - al voorafgaand aan Covid op zoek naar een partner om verdere groei te realiseren om zijn gezonde productenportfolio verder te laten groeien en in de wereld onder de aandacht te brengen. Zowel op gebied van marktbewerking, als op duurzame innovaties, wil het bedrijf haar strategie en de toepassing van zijn waarden voortzetten, zegt Koppert Cress in een persbericht.

Koppert Cress , 4 jan 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Willem van den Akker
Willem van den Akker Land- en tuinbouw
  • #1
  • 4 jan '22
  • 20:53

Ik wil niet cynisch doen, maar bedrijven die "externe financiers zoeken om verder te kunnen ontwikkelen" geeft me altijd een beetje een bijsmaak. Of je bent succesvol en je groeit uit eigen kapitaal wat uit de winst komt, of je gaat naar de beurs.
Waarom leent rabo het geld niet gewoon? Past het niet in de huidige strenge normen voor geldverstrekking? Als dat zo is zit de rabo ook weer een beetje op het randje, als bank die mede verantwoordelijk is om het systeem in de benen te houden?
Voor de duidelijkheid, het gaat mij niet om dit specifiek geval, meer in het algemeen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.