2
Fotocredits: 'Cappuccino', Unknown, via PxHere

FlashBakkie troost wordt luxemoment

In een jaar tijd zijn koffiedrinkers flink meer gaan betalen voor hun bakkie. Een Europees kopje koffie was in augustus dit jaar gemiddeld bijna 17% duurder dan in 2021. Het prijsverschil het jaar daarvoor was slechts 0,5%. Wie ook nog suiker en melk in zijn koffie wil, is nog duurder uit. De prijs van volle melk steeg in Europa gemiddeld met 24,3% (halfvolle 22,2%) en die van suiker zelfs met 33,4%.

In de noordelijke en oostelijke lidstaten steeg de koffie-, melk- en suikerprijs het hardst. Nederlanders betalen ruim 22% meer voor koffie. Met 40% steeg in Finland de prijs voor koffie het hardst. In Polen is de prijs van suiker met een opmerkelijke 109% gestegen en Hongaren zagen de prijs van melk ruim 50% omhoog gaan. De routine van je ochtendkoffie kan zomaar een luxe moment worden, noteert het Europese statistiekbureau Eurostat. Of is het dat niet sowieso al?

EC - How expensive is your cup of coffee?, 10 okt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #2
  • 11 okt '22
  • 15:32

Ja, de koffie van Aldi is nog goedkoper, maar het wordt een ander verhaal als je speciale soorten gaat drinken, zodat een pakje van 250 gram minstens 6 euro kost, zommige(de meeste) zelfs bijna 9 euro op dit moment. Ben de enige hier die het drinkt en dan 2 bekers per dag ,dat zijn 2 schepjes per dag, ik doe 2 weken met zo'n pakje, dat is nog te doen.
Ik wil ook niks anders meer, die 'gewone' koffie vind ik niet eens lekker meer.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 10 okt '22
  • 17:40

Waar praten we over.
In 6 jaar tijd is de prijs van een kopje koffie verdubbeld van 0,04 naar 0,08 per kopje filterkoffie.
(er gaan 40 maatschepjes koffie uit een pak van 250g)
Even wachten op een bonusaanbieding van AH, dubbelpak 2x500g, en je kopje koffie wordt 0,06 cent. Een het koekje erbij is vaak veel duurder, maar daar praat niemand over.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.