0
Fotocredits: 'Pouring melted chocolate', Andres Ayrton via pexels

FlashBakkers verdwijnen, luxe chocoladezaken in opmars

Karamel-zeezout, earl grey en latte macchiato: tijdens de coronacrisis bleek luxe chocolade ultiem comfortfood. Het aantal verkooppunten voor luxe chocolade groeide de afgelopen 5 jaar met 29%. Vooral tijdens coronatijd zag de Kamer van Koophandel er veel chocolaterieën bijkomen. Wie op zoek is naar verfijnde chocolade kan in Nederland bij ruim 1.200 chocoladezaken, van thuisbakkers tot speciaalzaken, terecht.

Of bij ambachtelijke bakkers, die liften lekker mee op de trend. Bovendien trekt het jonge bakkers aan, die niet vroeg op willen staan. De vraag is of het ze kan verleiden ook brood te gaan bakken, want zelf brood bakken is 'uit'. Ambachtelijke bakkers kampen met een groot tekort aan opvolgers. Nu zijn er nog ongeveer 3.500 ambachtelijke bakkers in Nederland, de verwachting is dat velen de komende jaren zullen verdwijnen.

De overstap naar een chocoladezaak heeft in deze tijd een extra voordeel: de ondernemer is geen vermogen kwijt aan gasverbruikende ovens.

AD - Zaken in luxe chocolade in opmars, terwijl bakker geen opvolger vindt: ?Je hoeft niet 's nachts te werken?, 21 dec 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.