Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Gruyère', Xesc Arbona

FlashAmerikanen mogen Gruyère neppen

Échte gruyère is rond, tussen de 25 en 40 kilo, gemaakt van de melk van koeien die grazen in de alpenweiden rond het Zwitserse gehucht Gruyères, met een niet al te zoute, fruitige smaak. Sinds 2011 draagt gruyère de beschermde status appellation d'origine protégée (AOP). In Europa dan. In de Verenigde Staten zien ze dat heel anders. Daar mag iedere 'kaas van het gruyère-type' met een rijke en nootachtige smaak zich gruyère noemen. Dat besloot de rechter. Amerikaanse fabrieken maken al sinds 1985 kaas die wordt verkocht als gruyère. "Kaas, maar geen gruyère", gruwt de voorzitter van de branchevereniging van gruyèreproducenten. De Zwitserse en Franse gruyèreproducenten gaan in beroep.

NRC - Tegenslag voor Zwitserse kaasmakers: gruyère mag in de VS worden gemaakt, 17 jan 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
james pott
james pott land- en tuinbouw
  • #1
  • 18 jan '22
  • 15:55

Ik zou me er maar niet te druk over maken. De Brie en Camembert die hier ook gemaakt wordt in Noord Amerika lijkt in de verste verte niet op de Franse.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.