0
Fotocredits: 'Cheers', Yutacar

Flash GezondheidAmerikanen gingen meer drinken, Fransen minder

“Amerikanen drinken meer dan ooit sinds de Amerikaanse burgeroorlog”, kopt Independent. Volgens een rapport van het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism dronken de Amerikanen in corona-jaar 2021 ongeveer 9,5 liter pure ethanol. Dat zijn 9,5 pakken melk met pure alcohol.

De koppenmaker van de Independent zag over het hoofd dat in 1980 de Amerikaanse alcoholconsumptie al eens een hogere piek bereikte, met 10,6 liter pure ethanol. Dat neemt niet weg dat de consumptie in 2021 piekte, na een groei van 60% sinds de jaren ‘90. Dat komt neer op bijna 100 flessen wijn met 13% alcohol.

De toename in alcoholgebruik is met name te zien onder vrouwelijke studenten. Hun mannelijke tegenhangers delven tegenwoordig het onderspit als het aankomt op binge-drinken. Ook de Covid-19 pandemie speelt een rol: aangezien slijterijen in de VS gezien werden als ‘essentieel’, mochten deze open blijven terwijl veel andere winkels hun deuren moesten sluiten.

In Frankrijk resulteerde de Covid-19 pandemie juist in een vermindering van de alcoholconsumptie, aldus de Huffington Post. De bewustwording van gezondheid door de pandemie en voorlichtingscampagnes lieten het percentage Fransen dat – naar eigen zeggen - te veel drinkt, zakken van 23,7% naar 22,0%. Met name Franse mannen gingen minder drinken.

Independent - Americans are drinking alcohol at levels not seen since the Civil War, 15 jun 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.