2
Fotocredits: 'Old McDonald's sign', William F. Yurasko

Flash Dagelijkse KostAmerikaanse McFlurry dubbel zo dik als Britse

Hoewel de Big Mac-index je anders zou doen geloven, is de Big Mac niet overal ter wereld hetzelfde. De Daily Mail dook in de verschillen tussen een aantal McDonald’s-producten in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Reden voor Foodlog om ook de Nederlandse versies erbij te pakken.

Een Britse Big Mac bevat ‘maar’ 493 kcal terwijl de Amerikaanse 590 kcal telt. Nederland zit er tussenin met 525 kcal. Het verschil zit hem in de ingrediënten van de speciale Big Mac-saus. Ook het ontbijtbroodje McMuffin Sausage & Egg bevat in de Britse versie minder calorieën: 423 kcal tegenover 480 kcal in de VS. Nederland valt er weer tussenin: 431 kcal. Bij de McMuffin zit het verschil met name in het vetgehalte.

Het VK doet het niet op alle fronten beter. Zo bevatten de Franse frietjes en de chicken nuggets in het VK meer calorieën dan in de VS: respectievelijk 17 en 11 kcal. Maar de Amerikaanse versies van de Franse frietjes en chicken nuggets bevatten wel opvallend meer additieven dan in het VK: respectievelijk 6 en 9 additieven méér.

Bij de McFlurry Oreo, een ijsje met koekkruimels, is het verschil het grootst. In de Britse versie telt de McFlurry 258 kcal, terwijl die in de VS 510 kcal bevat. Dat is een verschil van wel 252 kcal. Nederland doet het ook niet al te best met deze McFlurry: 432 kcal. De McFlurry in het VK bevat een stuk minder suiker.

Daily Mail - How McDonald's UK menu compares to America's, 13 jun 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #2
  • 14 jun '23
  • 17:15

Geen wonder dat 70% der Amerikanen overgewicht of obesitas hebben, waarvan 36% obesitas.

Astrid Spijkers
  • #1
  • 14 jun '23
  • 13:47

Ik kijk dan niet naar de clorieën, maar naar hoe groot de Big Mac, patat, milkshakes enz enz zijn van die bij ons en uit de US. Al in de jaren '80/begin '90 ergens zag ik iets van een bekende Amerikaan, sporter, zanger ofzo, geen idee, zo lang geleden, die schoot hartelijk in de lach toen hij een Big Mac menu hier had gehaald. De hamburgers waren 3x zo klein, de patat zou daar als mini verkocht worden, alsook de milkshake.
En ja, als dat nu nog het geval is, dan hebben de meeste van die dingen in de US ook meer calorieën, lijkt me logisch, met nog wel de vraag of onze bigmacs nog steeds 2-3x zo klein zijn.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.