0
Fotocredits: supermarktwagentjes, Polycart

Flash VoedselketenVerkoopvolume voeding steeg licht rond Kerst

De omzet van de non-foodwinkels groeide in december 2023 met 2,6%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 1,2% hoger dan een jaar eerder. De drogisterijen, de kledingwinkels en de winkels in schoenen en lederwaren hebben in december meer omgezet dan in december 2022. Daarentegen hebben winkels in meubels en woninginrichting, winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren), winkels in consumentenelektronica en witgoed en winkels in recreatieartikelen in december minder omgezet.

Winkels in voedings- en genotmiddelen zetten in december 4,6% meer om dan in december 2022. Het verkoopvolume was 0,4% hoger dan een jaar eerder. De omzet van supermarkten en speciaalzaken lag respectievelijk 4,6 en 4,3% hoger.

Een jaar eerder behaalden winkels in voedings- en genotmiddelen 5,7% meer omzet dan in december 2021. Toen bleek echter het verkoopvolume met 7,8% een eind lager uit te pakken dan in 2021. De omzet van supermarkten en speciaalzaken lag toen respectievelijk 6,6 en 1,2% hoger.

Dit betekent dat we nog steeds minder kopen dan in de jaren voor de inflatie en de prijzen op een hoog niveau ten opzichte van voor de oorlog in Oekraïne stabiliseren.

CBS - Detailhandel zet ruim 4 procent meer om in december, 31 jan 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.