1
Fotocredits: 'Spencer Trappist Ale bottle caps', Edwardx, Wikimedia

FlashAmerikaans trappistenbier ‘niet levensvatbaar’

Het brouwen van trappistenbier met het keurmerk Authentic Trappist Product is voorbehouden aan een elftal brouwerijen ter wereld. In 2013 voegde de brouwerij van de Amerikaanse Saint Joseph's Abbey in Spencer zich bij dit selecte gezelschap. De Spencer Trappist Ale was het eerste trappistenbier dat buiten Europa gebrouwen werd. Werd. Want "na meer dan een jaar van overleg en bezinning” zijn de monniken van Saint Joseph's Abbey tot de conclusie gekomen dat bier brouwen geen 'levensvatbare activiteit' is. De brouwerij gaat dicht. Trappistenbier wordt voortaan gebrouwen door een tiental brouwerijen: 5 Belgische (Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren), twee Nederlandse (La Trappe en Zundert), een Oostenrijkse (Engelszell), Britse (Tynt Meadow) en Italiaanse (Tre Fontane).

Wat maakt een trappistenproduct een Authentic Trappist Product? Het betreffende bier (of brood, of kaas), moet binnen de muren van de abdij of in de onmiddellijke nabijheid geproduceerd worden, onder toezicht van de kloostergemeenschap. De opbrengsten zijn aan te wenden voor het levensonderhoud van de monniken en het onderhoud van het klooster, eventuele meeropbrengsten voor ontwikkelingsprojecten en goede doelen.

Nieuwsblad - Amerikaanse trappistenbrouwers houden ermee op, 15 mei 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 21 mei '22
  • 8:52

Is dat alles? Voor en door de trappisten? Hoe het product gemaakt wordt en smaakt is niet belangrijk? Wat een teleurstelling.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.