0
Fotocredits: 'Shot, anyone?', Javcon117*

Flash Dagelijkse Kost21% Britse jongeren is geheelonthouder

Britse jongeren lijken verstandiger met alcohol om te gaan. In plaats van voor wijn of bier, kiezen ze voor niet-alcoholische drankjes. Onderzoek laat zien dat één op de vijf jongeren onder de 25 jaar (21%) helemaal geen alcohol meer drinkt, een recordhoogte.

In het Verenigd Koninkrijk noemen ze deze generatie ook wel de generation sensible, de verstandige generatie, door hun focus op sociale problemen, gezonde leefstijl en minder alcohol. Dat laatste bevestigt het onderzoek van de liefdadigheidsorganisatie Drinkaware.

Minder dan de helft drinkt wekelijks. De jongeren houden zich over het algemeen aan de gezondheidsrichtlijnen door niet te veel te drinken. Ze drinken ook minder dan oudere leeftijdsgroepen.

De verstandige generatie groeide op in het digitale tijdperk, in het TikToktijdperk. Alcohol lijkt daar minder bij te passen. Er zit nog wel een addertje onder het gras. Als ze eenmaal wél drinken, dan neigen ze twee keer zo vaak als anderen naar overmatig drinken. Drinken gebeurt in deze generatie vooral buitenshuis en gaat dan al snel over in binge-drinking. Dus er is nog steeds werk aan de winkel, benadrukken experts.

Daily Mail - Generation Sensible: A FIFTH of under-25s are teetotallers, 10 okt 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.