1
Fotocredits: 'Papieren broodclipje', Albert Heijn

Flash125.000.000 broodclipjes minder, en de rest?

Albert Heijn vervangt geleidelijk de markante witte, vierkante plastic broodclipjes voor een goed recyclebare, papieren variant. Want al stop je ze netjes in de plasticcontainer, de plasticclips blijken te klein voor de plasticsorteermachines. Daardoor zijn ze niet recyclebaar.

Na een periode van testen is de recyclebare papieren variant er klaar voor volgens AH. Ze zijn stevig genoeg om door een machine dichtgemaakt te worden, ze kunnen bedrukt worden met een datum en ze kunnen thuis meerdere keren open- en dichtgemaakt worden. Albert Heijn noemt de overgang naar papier een mooie invulling van onze missie 'Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.”

Heb je toch liever de plastic variant, dan moet je ze vanaf nu gaan bewaren.

Het klinkt misschien als een druppel in een emmer, maar gaat om maar liefst 125.000.000 clipjes per jaar. Zijn er nog meer van die 'onbenullige' kleine dingetjes per jaar waarvoor supers en/of fabrikanten volgens jou best een alternatief zouden mogen bedenken?

Albert Heijn - Albert Heijn rekent af met plastic broodclips, 15 mrt 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 16 mrt '23
  • 16:19

Nu die plastic zak nog weg zoals in een plaats in Frankrijk waar je na 10x brood zonder verpakking (middels een stempelkaart) een gratis brood krijgt. Sinds jaar en dag zijn er in Frankrijk katoenen broodzakken die nu weer van pas komen. Bij veel andere bakkers krijg je soms alleen een schamel papiertje om het brood.
Bron: Franseinfo

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.