Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
21
Fotocredits: 'Melktruck', FrieslandCampina

Flash€1.100.000 mee bij vrijwillig ontslag

Financieel directeur Jaksa de Bakker nam vrijwillig ontslag bij het met zijn financiën tobbende Royal FrieslandCampina (RFC). De boerencoöperatie kan zijn 17.000 leden geen premie nabetalen over 2020. De leden zijn daar zwaar teleurgesteld over; de Farmers Defence Force stond al klaar om het toch uit de kluis te komen trekken. Begrijpelijke teleurstelling. Logisch dat ze gaat. Maar De Bakker krijgt 'even' een dik miljoen als bedankje voor vrijwillig opstappen. Dat én de hoogte van het bedrag verbazen én komt op een ongelukkig moment naar buiten. Volgens de Volkskrant voldoet het op geen enkele manier aan regels van RFC. Het nieuws zal leiden tot een verdieping van de vertrouwenscrisis tussen boeren en boerenbazen.

de Volkskrant - FrieslandCampina-topvrouw krijgt miljoen vertrekpremie mee in jaar dat er niets is voor de boer, 4 mrt 2021
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Kees verhagen
Kees verhagen Land- en tuinbouw
 • #21
 • 10 mrt '21
 • 17:18

Benny #19 als dit in het contract staat dat als zelf zou vertrekken ook deze bonus mee zou krijgen dan is die gene wel een erge domkop geweest . En zou het dan zelf deze bonus moeten betalen . Tevens heeft de rvc echt zitten te slapen.

ej van Ginkel
ej van Ginkel nuchter particulier natuurbeheerder op filantropische grondslag
 • #20
 • 10 mrt '21
 • 12:30

Stel je hebt een contract van 4 jaar met de bepaling dat als je vrijwillig stopt je ruim 1 miljoen meekrijgt nodigt dat niet uit om voortijdig uit te stappen als je de kwaliteiten hebt om zo weer ergens anders aan de slag te gaan en je je kennelijk niet gebonden voelt om gewoon je werk af te maken?

Bennie Stevelink
Bennie Stevelink Land- en tuinbouw
 • #19
 • 10 mrt '21
 • 11:41

Frans #18, we weten niet wiens wens het was om niet voor een tweede termijn te gaan. Volgens de berichten was dit de wens van Jaska zelf. Dit komt op mij geloofwaardig over omdat zij ruim de tijd neemt om de opvolger in te werken.
Als het de wens van het bestuur was geweest, tegen de wil van Jaska in, kan ik mij moeilijk voorstellen dat zij een opvolger inwerkt.

Frans Aarts
Frans Aarts Land- en tuinbouw
 • #18
 • 10 mrt '21
 • 9:59

Bennie #17. De bedragen staan inderdaad op pagina 143. Wat er niet staat is de toelichting die jij geeft. Andere bedragen in het jaarverslag worden wel netjes toegelicht. Het is natuurlijk wrang om te erkennen dat je je vergist hebt in de kwaliteiten van een persoon, maar als dat de portemonnee van je leden/eigenaars flink raakt had openheid daarover m.i. wel gemoeten. Dat veroorzaakt imago-schade aan die persoon, maar het (hoge) bedrag is daarop gebaseerd. Dit laadt de verdenking op zich dat de voor de aanstelling verantwoordelijke bestuurders vooral bang waren voor schade aan hun eigen imago.

Bennie Stevelink
Bennie Stevelink Land- en tuinbouw
 • #17
 • 10 mrt '21
 • 0:37

Zoals Kees Verhagen al schrijft had Jaska een aanstelling voor 4 jaar. Verlenging was wel een optie maar niet vanzelfsprekend. Er is bij het aangaan van het arbeidscontract vastgelegd hoe gehandeld zou worden wanneer het contract niet verlengt zou worden. Ze zou in dat geval een jaarsalaris meekrijgen.

Er was geen grondige analyse nodig om deze feiten boven water te krijgen: het stond open en bloot in het jaarverslag. Ook de 7 ton belasting die er over betaald moest worden stond in het jaarverslag. Het stond zo expliciet vermeld dat zelfs iedere leek het nog met dichte ogen kon opmerken.

Veel verdachtmakingen en stemmingmakerij om niets dus.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.