De grootste varkensvleesproducent van Europa, Danish Crown , gaat zijn producten verkopen via de Chinese website Tmall, schrijft GlobalMeat.
Binnenkort kunnen 466 miljoen Chinese klanten van Tmall diepgevroren varkensvlees aan huis laten bezorgen. Voorlopig komen de varkenslapjes, het spek en de ham nog uit Denemarken maar voorjaar 2019 opent de Deense vleesgigant productie-eenheden in China. Danish Crown trekt ruim €40 miljoen uit voor de operatie. Tmall is eigendom van de Chinese Alibaba-groep, die groter is dan Amazon en eBay bij elkaar. De grote Nederlandse varkensslachter Vion maakte onlangs bekend 40% van zijn in Nederland geslachte vlees af te zetten buiten de EU; met name Azië is een belangrijke bestemming. Het bedrijf heeft nog geen directe distributie naar Aziatische consumenten zoals zijn Deense concurrent.

Ook supermarkten uit Europa zetten hun huismerken af via Tmall. Albert Heijn deed het als experiment en stopte er begin dit jaar mee. De Belgische super Colruyt verkoopt zijn huismerken via Alibaba op non-experimentele basis.
Global Meat News - Danish Crown in deal with e-commerce giant Alibaba
Reageer
  • Deel
Druk af