FlashDecadent én gevaarlijk E-biken

E-biken is veel verstandiger dan met de elektrische auto naar je werk. Twintig of dertig kilometer elektrisch fietsen gaat als een zuchtje en kost veel minder gewichtsverplaatsing en maak-vervuiling. Zo'n fiets bestaat immers uit veel minder materiaal en weegt een fractie van een Tesla. Maar wat doen decadente slimmeriken? Ze kopen zo'n fiets om eindelijk bergen te kunnen verslaan. Vroeger was dat alleen voor stoere en sterke mensen. Nu is het gevaarlijk, want bergrijden met een elektrische fiets vergt een opleiding.

Nu.nl - Steeds meer toeristen met e-bikes in de bergen; is dat veilig? | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl, 25 aug 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Peter Jens
Peter Jens food- en agri-economie
  • #1
  • 26 aug '19
  • 3:13

Volledig eens met de stelling dat voor e-biken in de bergen een opleiding vereist is. Waar kan ik die volgen? Vanmiddag haalde ik 55km op een e-vouwfietsje in de heuvels rond mijn Ardense huis. Helmpje op maar geen enkele bescherming dan een fluttig helmpje. Niet eens schijfremmen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.