Het zinken dak is een stuk ouder dan het stokbrood dat allicht nog geen honderd jaar bestaat (op grote schaal).
Frankrijk draagt de baguette voor om opgenomen te worden op de Unesco-lijst van immaterieel ('levend') cultureel werelderfgoed. Het traditionele stokbrood, gemaakt van de 4 ingrediënten meel, water, zout en gist (of desem), verdient volgens minister van Cultuur, Roselyne Bachelot, nog meer erkenning als belangrijk onderdeel van de Franse cultuur dan de zinken daken of bistro's van Parijs.
Het traditionele stokbrood heeft het moeilijk: vroeger had bijna ieder dorp een bakkerij, tegenwoordig nemen de Fransen hun stokbrood uit de supermarkt mee. Het aantal ambachtelijke bakkers nam de afgelopen 50 jaar met 20.000 af - er zijn er nog zo'n 35.000 over. Of de baguette zich bij de Napolitaanse pizza en Belgische biercultuur mag voegen, maakt de Unesco in de herfst van 2022 bekend.
Het zinken dak is een stuk ouder dan het stokbrood dat allicht nog geen honderd jaar bestaat (op grote schaal).
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.