Onderzoekers aan de Ierse College Cork University brachten het effect van 3D-printen (smelten, extruderen en stollen) op de textuur van kaas in kaart. Ze pasten voor hun test een commerciƫle 3D-printer aan en gebruikten smeltkaas uit de supermarkt. Ze ontdekten dat de 3D-geprinte kaas zachter is en makkelijker smelt. Nu willen ze verder onderzoeken of 3D-kaas optimaal kan worden geprint zodat consumenten het lekker vinden.
DairyReporter - Study on 3D cheese printing offers possibilities
Lees ook
-
13
+‘Nederlandse boeren zoeken oplossingen over de grens’ (1) 30 dec 2019
-
0
+Culinair ontdekt: Wrongel 28 feb 2019
-
1
+VS vrezen dat Europa de kaasprijs bederft 19 feb 2018
- 0 Wachttijd bij snoepautomaat zorgt voor gezonde keuze 5 apr 2017
-
6
+Magere kaas niet gezonder dan vettere variant 14 okt 2016
""onderzoeken of 3D-kaas optimaal kan worden geprint zodat consumenten het lekker vinden.""
Ze kunnen beter 10 jaar lang onderzoeken of het wel gezond is om de kaas zo te eten.........vind ik persoonlijk belangrijker dan of het lekker is, als ik niet weet of het wel gezond is voor mijn lijf koop ik het toch niet, al smaakt het naar chocola..........