De Amerikaanse fruit -en conservengroep Del Monte brengt een roze en zoetere ananas op de markt. De FDA keurde deze nieuwe variant goed. Het roze vruchtvlees zou even veilig en voedzaam zijn als dat van de gele ananas. De nieuwe ananas produceert vanwege een genetische modificatie minder enzymen die het roze pigment (lycopeen) omzetten in het gele pigment (bètacaroteen). Lycopeen is het pigment dat tomaten rood en watermeloenen roze maakt. Del Monte teelt de nieuwe ananas in Costa Rica en hoopt deze binnenkort overal ter wereld te verkopen onder de naam "roze ananas, extra zoet".
NBC News - Study funded by food makers disputes advice to cut sugar intake
Lees ook
-
0
+Uitvinder Pizza Hawaii overleden 11 jun 2017
- 0 Oegandees en Gates Foundation ontwikkelen rechtenvrije GMO-banaan 29 mrt 2016
- 1 Klimaatverandering verandert bodemschimmels tropisch berggebied 9 mrt 2016
-
32
+‘Groenten gaan hersenveroudering tegen’ 15 apr 2015
- 10 Nieuw: de kroonloze ananas 20 jul 2013
En waarom roze? Daarbij denkt toch niemand aan ananas?
Maar er is ongetwijfeld over nagedacht...
Waarom moet een ananas nou in godsnaam nog zoeter worden? Ze zijn het al, als je ze maar goed rijp laat worden en dan pas schilt.