1
Fotocredits: 'Ananas' Pixabay

FlashAnanasbier tegen drooglegging

De verkoop van ananassen in Zuid-Afrika is vertienvoudigd sinds het verbod op alcohol en de lockdown van de cafés. Meteen is een traditioneel zelfgebrouwen drankje weer heel populair: ananasbier. Rasp de 'pineapple' grof met huid en al, voeg water en suiker toe en zet vier dagen weg. De schil zorgt voor de gisting. Zeven, bottelen, in de koelkast en binnen een week opdrinken. De ananasprijs verdubbelde in een week.

Daily Mail - Pineapple sales soar 900% in South Africa amid alcohol ban, 1 mei 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 4 mei '20
  • 20:17

Niks nieuws, zegt m'n vrouw. Je kunt hetzelfde doen met papaja en sinasappelen. Dat is hier bulkfruit, maar ik denk dat het met appels in Nederland ook wel moet lukken. Beetje brouwersgist erbij als de appels al wat lang in de koeling hebben gelegen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.