Amerikaans onderzoek laat zien dat het eten van te veel 'slecht' voedsel, zoals bewerkt vlees en te weinig 'goed' voedsel, zoals noten en zaden vermoedelijk de oorzaak is van bijna de helft (45%) aan sterfte aan hart- en vaatziektes, beroertes en diabetes. Het nieuwe onderzoek is opmerkelijk omdat per voedselcategorie (zoals spek en noten) de gezondheidseffecten zijn gespecificeerd. Overconsumptie van zout zou een relatie hebben met 10% van de sterfgevallen. Het onderzoek is een combinatie van data van de Amerikaanse overheid en een analyse van peilingen naar eetgewoontes.
Time - Americans Are Eating Too Much Bacon and Too Few Nuts
Lees ook
-
1
+Voedseltrends in 2023: beter, minder en dichterbij 26 dec 2022
-
1
+Is vasten het nieuwe grazen, een modeverschijnsel-met-benefits? 18 mrt 2021
-
26
+Weer een nagel aan de doodskist van low carb 17 aug 2018
-
1
+Amerikaan geeft afvallen op 27 mrt 2017
-
2
+Onder- en overgebruik zorg schadelijk 13 jan 2017