Restaurantpersoneel in de VS zou tekort schieten bij het informeren van klanten over de risico’s van ongaar vlees. Dat zegt een nieuw onderzoek. Amerikaanse restaurants zijn wettelijk verplicht om hun gasten te wijzen op de gevaren van ongaar rund- en kippenvlees. In de studie bestelden proefpersonen in 265 verschillende restaurants twee hamburgers: een well-done en een medium-rare. Vervolgens turfden ze of en noteerden ze hoe het restaurant hen inlichtte over de risico's. 25% van de restaurants wilde geen ongare hamburger verkopen aan de proefpersonen. Restaurants die dat wel deden, gaven in 77% van de gevallen onbetrouwbare informatie over de voedselveiligheid.
ScienceDaily
Lees ook
- 0 Zwarte weduwen in Amerikaanse supermarkten 25 nov 2013
- 5 VS: 23.000 doden als gevolg van antibioticagebruik 23 okt 2013
- 0 Obama strikt Clinton om Obamacare uit te leggen 29 aug 2013
- 0 Einde bananenoorlog bedreigt Canarische bananen 16 jul 2013
- 0 Schaalvergroting remt mogelijk productiviteit US landbouw 21 mei 2013