René van Druenen

René van Druenen

Food- en agri-economie

Publieke contactgegevens

Biografie

Op de middelbare school kreeg ik al te horen dat ik een alfa-bèta was (goed in talen e.d. en goed genoeg in exacte vakken) en dus (want meer keuzemogelijkheden later) koos ik voor de bèta kant van het gymnasium Om...

Op de middelbare school kreeg ik al te horen dat ik een alfa-bèta was (goed in talen e.d. en goed genoeg in exacte vakken) en dus (want meer keuzemogelijkheden later) koos ik voor de bèta kant van het gymnasium Om in Nijmegen vervolgens weer de alfa kant te kiezen (politicologie), omdat ik als een generalist de journalistiek in wilde. Dat lukte prompt omdat ik al snel aan de slag kon gaan als wetenschapsjournalist, onder meer schrijvend eerst voor de wetenschapskatern van de Volkskrant en later voor die van NRC, maar nu weer overhellend naar de bèta kant: ik heb me lange tijd gericht op technologische ontwikkelingen e.d. (van luchtvaart tot defensie).

Vervolgens ben ik via het schrijven van toekomstverkenningen en -visies voor overheden, instellingen en ondernemingen in het bedrijfsleven terecht gekomen, werkzaam op gebieden als onderwijs en ruimtelijke ordening. Als voormalig eigenaar van een wijngaard beweeg ik me nu al een aantal jaren in de wereld van vernieuwingen binnen onze landbouw en onze voeding.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.