Hubert Haenen

Hubert Haenen

Ahrwijnen, voeding voor ouderen

Biografie

dd 02-02-22:  ik ben 80, werkte tot mijn 75ste. Was 45 jaar restaurateur.  Begonnen als journalist, later gespecialiseerd in culinaire journalistiek en ik maakte veel wijnreizen. Heb me later...

dd 02-02-22:  ik ben 80, werkte tot mijn 75ste. Was 45 jaar restaurateur.  Begonnen als journalist, later gespecialiseerd in culinaire journalistiek en ik maakte veel wijnreizen. Heb me later gespecialiseerd in Ahr-wijnen.  Ik schrijf graag korte verhalen over de dagelijkse dingen en fotografeer met plezier. Met “mijn” Marjolijn woon ik tegenwoordig in de stad Lübeck en het bevalt ons daar goed. Er zijn veel meer echte regionale producten te krijgen en de kwaliteit en smaak van groenten en fruit uit deze regio verbaasde ons. We ontdekten ook prachtige regionale kazen en perfect lamsvlees.  Culinair valt het wel flink tegen.  Na ons gastronomische leven verdiepen we ons nu in eten en drinken - dat oudere mensen fit en levendig houdt.

Mijn politieke kleur is vrij links en daarom ben ik ook lid van de SPD en medebestuurslid van een kleine plaatselijke afdeling.  Ik schrijf voor onze zo’n 7500 inwoners tellende groene wijk rond een natuurgebied een journalistiek FB nieuwsaccount dat veel actieve volgers en vrienden heeft.  Elke dag vliegt er een Seeadler (zeeadelaar) over ons huis en in het voor en najaar trekken massa’s kraanvogels en ganzen over.  In ons Bundesland Schleswig-Holstein wonen de gelukkigste mensen van Duitsland.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.