Onderzoekers van het Belgische Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) hebben samen met collega’s van Wageningen Universiteit onderzoek gedaan naar de vleeskwaliteit van kippen met vrije uitloop. De extra beweging en extra plantaardige voeding zorgen voor sappiger en malser vlees, vond een proefpanel. Objectief viel een hogere dosis onverzadigde vetzuren in het vlees vast te stellen. Daarnaast ontdekten de onderzoekers dat natuurlijke beschutting in de uitloop verschil meer kippen naar buiten laat gaan. Het smaakpanel beoordeelde het vlees van kippen met toegang tot wilgenbosjes als het malst en minder vezelig dan dat van binnenkippen en dieren uit een minder natuurlijke uitloop.
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - "Kippen met uitloop smaken sappiger en zijn malser" - VILT
Lees ook
- Dubbel zoveel uitval bij Britse kippen als Nederlandse 12 nov 2023
- 0 Mens versleept pestvirus, alle varkens moeten dood 27 mei 2022
-
2
+Onder Trump kunnen 100.000 kippen ‘biologisch’ gehouden worden in dichte loods 19 dec 2017
-
12
+NGO’s, een marketeer en een ethicus reageren op blokkade voor Kemperkip 30 mei 2017
-
15
+De mening van experts over biologische kip in de openlucht 30 mei 2017
- 0 ‘Vrije uitloop kippen moeten extra worden belast’ 19 nov 2014
- 28 Hekendorp: 150.000 kippen gedood wegens vogelgriep 16 nov 2014
- 0 Minder plannen onder varkens- en kippenboeren 25 sep 2012
- 5 Dierenbescherming verklaart de oorlog aan nieuw sectorlogo 8 jul 2012
- 0 Gesprek Plus en PPE uitgesteld 30 mrt 2012
Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat consumenten het vlees van onze Pure Graze Gra(a)sKip als mals, sappig en zeer smaakvol ervaren. Ze waarderen daarnaast het weiden als heel positief! Bekijk om de Gra(a)sKippen te zien onze facebookpagina; https://www.facebook.com/PureGraze/ . Ook Librije vindt het concept onderscheidend en selecteerde het voor Chef`s Revolution 2016.