67% van de Nederlanders is flexitariër, blijkt uit de Vegamonitor van Natuur & Milieu. Een flexitariër eet minimaal één dag per week geen vlees, vis of vleeswaren. Van de ondervraagden denkt 56% dat minder vlees eten 'de norm' wordt; 45% vindt elke dag vlees eten 'niet meer van deze tijd'. Belangrijkste redenen om niet iedere dag vlees te eten zijn: variatie in maaltijden (50%), bijdragen aan milieu en natuur (36%), dierenwelzijn (34%) en de eigen gezondheid (33%). Opvallend: van de Nederlanders eet 77% (bijna) nooit vleesvervangers. Buiten de deur eet slechts 7% vegetarisch.
Natuur & Milieu
Lees ook
- 0 Flexitariër is parttime omnivoor 22 mrt 2021
-
3
+Nederlandse jeugd ging in 16 jaar de helft minder frisdrank drinken 9 mrt 2019
-
15
+Nee, Klimaatakkoord dwingt Nederland tot grotere export van vlees, zuivel en eieren 15 jan 2019
- 2 ‘Gezondheid belangrijker dan duurzaamheid bij vleesminderen’ 3 dec 2015
-
12
+Vooral jonge Duitser eet bewust minder vlees 11 jun 2015
- 6 Insecten toch minder milieuvriendelijk dan gedacht 5 jun 2015
-
126
+Ontmasker de voedings- en supplementengoeroe 20 sep 2013
- 1 Franse supermarkt-topman veroordeelt ‘gerommel’ 28 feb 2013
- 9 We eten meer vlees dan ooit tevoren 14 jan 2013
- 0 Verdund vlees: de grote Burger- & Ballenproeverij 12 sep 2011