"Met bewerkt voedsel is helemaal niks mis. De grootste bedreiging voor de voedselveiligheid is tegenwoordig de kokende mens zelf." Tomatenpurée uit een blikje is veel gezonder dan een verse tomaat. Verse soep die een paar dagen in de koelkast staat, bevat misschien wel minder vitamines dan de soep uit een pakje met gedroogd poeder.

Die uitspraken en nog vele andere doet hoogleraar levensmiddelentechnologie Tiny van Boekel (Wageningen Universiteit) vandaag in het AD. Alles blijkt anders dan je was gaan denken door te luisteren naar voedselactivisten. Volgens Van Boekel is natuurlijk voedsel helemaal niet beter dan eten uit een pakje.

Van Boekel heeft slechts twee verwijten aan de voedingsmiddelenindustrie. Fabrikanten moeten niet zo romantisch doen door 'natuurlijk' en 'zonder e-nummers' op hun gezonde pakjes, bakjes en zakjes te zetten en ze moeten hun deuren wagenwijd openzetten door te laten zien hoe producten in hun fabrieken gemaakt worden.
AD - Hoogleraar: Natuurlijk voedsel is ongezond
Reageer
  • Deel
Druk af