In september start een pilot waarin de organisatie Patiënt en Voeding samen met het Erasmus MC en het Innovation Quarter gaat onderzoeken of gezonde voeding helpt bij de behandeling van prostaatkanker. Dat meldt het AD.

Patiënten gaan door Westlandse telers geleverde producten eten die hopelijk preventief werken tegen de ontwikkeling van de kanker. De producten zijn geselecteerd op hun gunstige inhoudstoffen. Het gaat bijvoorbeeld om tomaten met een verhoogd lycopeen-gehalte, broccoli en spruitjescressen.

"Momenteel is het voedingspatroon voor de deelnemers voor tachtig procent vastgesteld. Het is tot stand gekomen met behulp van de ervaringen van patiënten zelf en onderzoek van het Erasmus MC en het Innovation Quarter", zegt Gaston Remmers van de organisatie Patiënt en Voeding. Het Innovation Quarter is een organisatie die innovatie en ontwikkelingen van bedrijven in Zuid-Holland stimuleert.

Hoeveel mensen aan de pilot zullen deelnemen, is nog niet bekend. Remmers laat weten dat aanvullende Westlandse telers van harte welkom zijn als leveranciers voor zijn project.
AD - Westlandse groenten voor prostaatkankerpatiënten
Reageer
  • Deel
Druk af