Onderzoekers van het Belgische Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) hebben samen met collega’s van Wageningen Universiteit onderzoek gedaan naar de vleeskwaliteit van kippen met vrije uitloop. De extra beweging en extra plantaardige voeding zorgen voor sappiger en malser vlees, vond een proefpanel. Objectief viel een hogere dosis onverzadigde vetzuren in het vlees vast te stellen. Daarnaast ontdekten de onderzoekers dat natuurlijke beschutting in de uitloop verschil meer kippen naar buiten laat gaan. Het smaakpanel beoordeelde het vlees van kippen met toegang tot wilgenbosjes als het malst en minder vezelig dan dat van binnenkippen en dieren uit een minder natuurlijke uitloop.
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - "Kippen met uitloop smaken sappiger en zijn malser" - VILT
Lees ook
-
13
+Het risico van overslaande vogelgriep weegt zwaarder sinds Covid-19 10 jan 2022
- 3 Nooduitgang voor varkens nodig 1 jun 2021
- 1 Varken steekt batterij in de fik 9 mrt 2020
- 0 Nederland wil verlengde uitloopstatus voor ei opgehokte legkip 18 jan 2017
- 4 ‘Vogelgriep verspreidt zich precies andersom’ 14 jan 2017
Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat consumenten het vlees van onze Pure Graze Gra(a)sKip als mals, sappig en zeer smaakvol ervaren. Ze waarderen daarnaast het weiden als heel positief! Bekijk om de Gra(a)sKippen te zien onze facebookpagina; https://www.facebook.com/PureGraze/ . Ook Librije vindt het concept onderscheidend en selecteerde het voor Chef`s Revolution 2016.