67% van de Nederlanders is flexitariër, blijkt uit de Vegamonitor van Natuur & Milieu. Een flexitariër eet minimaal één dag per week geen vlees, vis of vleeswaren. Van de ondervraagden denkt 56% dat minder vlees eten 'de norm' wordt; 45% vindt elke dag vlees eten 'niet meer van deze tijd'. Belangrijkste redenen om niet iedere dag vlees te eten zijn: variatie in maaltijden (50%), bijdragen aan milieu en natuur (36%), dierenwelzijn (34%) en de eigen gezondheid (33%). Opvallend: van de Nederlanders eet 77% (bijna) nooit vleesvervangers. Buiten de deur eet slechts 7% vegetarisch.
Lees ook
- 0 Flexitariër is parttime omnivoor 22 mrt 2021
-
7
+Win-win-win is mogelijk, als elk land het wil 27 nov 2019
- 4 Nederlanders kampioen googelen naar info over gezondheid 24 jan 2019
- 3 ‘Belgen besparen op Wereld Veggie Dag 13.800 ton CO2’ 30 sep 2016
- 2 ‘Gezondheid belangrijker dan duurzaamheid bij vleesminderen’ 3 dec 2015